Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Spitalul Regional din Brașov, confinanțat din bani europeni

Viața Medicală
Theodora Şutiu joi, 12 septembrie 2019, ora 16:48

Spitalul Regional din Brașov va beneficia, în perioada de programare 2021-2027, de cofinanțare din bani europeni, a anunțat Roxana Mînzatu, ministrul Fondurilor Europene.

Totodată, oficialul statului a mai menționat, referindu-se la aeroportul de la Ghimbav, că există două variante pentru a beneficia, de asemenea, de bani de la UE, însă o soluţie ar putea fi anunţată abia după 17 septembrie.

„Vom avea cofinanţare pentru spitalul regional de la Braşov din bani europeni, chiar dacă se va face în parteneriat public-privat, partea publică să poată fi susţinută din bani europeni. Este o temă la care lucrez împreună cu cei de la BERD, pentru că ei realizează studiul de fezabilitate pentru Primăria Braşov. Doamna ministru (Sorina Pintea - n.r.) (...) mi-a promis că în scurt timp urmează şi o modificare de act normativ, care va permite autorităţilor locale, nu doar MS, să investească în spitalele regionale”, a precizat ministrul Fondurilor Europene în cadrul unei conferințe de presă.

În același timp, ministrul a precizat că în prezent, ministerul pe care îl conduce, împreună cu Ministerul Sănătății, lucrează la zona de acoperire a viitorului Spital Regional de la Braşov.

În ceea ce priveşte o posibilă finanţare a proiectului aeroportului de la Braşov din bani de la UE, ea a menţionat că se lucrează la o soluţie astfel încât să se finanţeze cât mai mare parte din acest proiect.

Sursa foto: Facbook

Etichete: spital regional brasov finantare europeana

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC