Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Spitalul din Suceava, victima unei erori

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava a căzut victimă unei erori de raportare apărute, cel mai probabil, la nivelul autorităţii judeţene sau a Ministerului Sănătăţii. În raportul „Observatorului Român de Sănătate“, folosit ca sursă şi de „Viaţa medicală“, spitalul sucevean figurează ca spitalul de urgenţă din România cu cea mai ridicată durată medie de spitalizare. În realitate, conform cifrelor remise redacţiei chiar de managerul spitalului, durata medie de spitalizare a fost de 7,38 de zile, ceea ce menţine spitalul în top 20 din ţară, dar în niciun caz pe prima poziţie în acest top.
„Observatorul Român de Sănătate“ su­bliniază că raportul său se bazează pe cifre oficiale preluate corectdin documentele instituţiilor publice. În acest caz particular este vorba despre raportul comun al Mi­nisterului Sănătăţii – Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrului Naţional de Statistică şi Informatică în Sănătate Publică „Utilizarea paturilor, durata medie de spitalizare, rulajul bolnavilor, mortalitatea şi cheltuielile bugetare în spitale în anul 2012“. Prin urmare, valorile din acest raport oficial se cer investigate atent de toate instituţiile publice relevante în circuitul raportării datelor, în special de Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică şi Ministerul Sănătăţii. (M. V.)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC