Newsflash
Știri

Servicii de telemedicină pentru pacienți prin aplicația Beesers

de Dorina Novac - mai 11 2022
Servicii de telemedicină pentru pacienți prin aplicația Beesers

Beesers, aplicația românească de servicii medicale la domiciliu, extinde gama de funcționalități prin lansarea serviciilor de telemedicină, respectiv sfat medical prin chat și consultații medicale prin apel video.

Persoanele care suferă de mobilitate redusă temporar sau permanent, precum și cele care nu au timpul necesar pentru deplasarea la medic, pot beneficia de suport medical la distanță prin telemedicină.

În plus, angajații și angajatorii pot economisi resurse prin folosirea abonamentelor.

beesers

Totodată, aplicația oferă acces gratuit pentru 30 de zile utilizatorilor care apelează la serviciile de chat medical, oricând până la finalul lunii iunie 2022, potrivit unui comunicat de presă.

Citește și: Servicii medicale la domiciliu, prin smartphone

Noile funcționalități completează traseul medical al pacientului prin consultații, sfaturi medicale și investigații la distanță.

„Consultațiile la distanță prin telemedicină se desfășoară sub trei forme: sfat medical prin chat, consult prin apel video și apel video asistat. Sfatul medical prin chat este un serviciu digital de proximitate, prin intermediul căruia pacientul primește opinii medicale sau interpretări sumare de documente, fără să fie necesară programarea unui consult prin apel video. Această funcționalitate ajută pacientul să beneficieze, în condiții de cost avantajoase, de opinii rapide, care pot rezolva probleme de urgență medicală”, se arată în comunicat.

Consultul prin apel video necesită programare și se desfășoară direct în aplicație, între pacient și medic.

În cazul apelului video asistat, în situația în care medicul recomandă acest tip de investigație, un asistent medical se deplasează la domiciliul pacientului, însoțit de dispozitive medicale portabile.

Noile servicii la distanță introduse în platforma Beesers pot fi accesate atât de persoanele fizice, prin abonamente individuale, precum și prin abonamente corporate, destinate angajatorilor.

„Consider important de menționat că telemedicina rezolvă serviciile medicale pentru care nu sunt necesare investigații cu infrastructură de echipamente neportabile. Este soluția ideală pentru opinii secundare, sfaturi medicale și indrumări, scrisori medicale, precum și o serie limitată de investigații pentru care pot fi utilizate echipamente portabile. În concluzie, putem spune că perioada pandemiei COVID ne-a ajutat să înțelegem cât este de important să descongestionăm sistemul public de sănătate de pacientul ale cărui nevoi sunt gestionabile de la distanță. Aplicația Beesers este astăzi singurul produs tehnologic din România care oferă pacientului accesul la servicii medicale începând de la consult, până la investigații la distanță, vizită medicală la domiciliu pentru tratamente și monitorizare medicală post tratament”, a precizat Ovidiu Tuduruță, fondator Beesers.

Partenerii platformei sunt acreditați de Ministerul Sănătății și au experiență relevantă în serviciile medicale private sau de stat.

„Specialiștii care folosesc cel mai mult telemedicina sunt: practicieni în sănătate mintală, specialiști în infertilitate, dermatologi, cardiologi, endocrinologi, medici generaliști, medici gastroenterologi și oncologi, specialiști în medicină pediatrică, neonatologie și medicină ortopedică. Pe lângă posibilitatea unei surse suplimentare de venit, beneficiile în rândul medicilor presupun atât minimizarea spre zero a costurilor logistice, cât și creșterea randamentului numărului de pacienți, odată cu trasabilitatea și predictibilitatea acestora”, se mai arată în comunicat.

Cu peste 400 de specialiști medicali activi la nivel național, ce oferă tratamente la domiciliu, aplicația Beesers devine prima platformă digitală de servicii medicale integrate din România, adăugând noi funcționalități de telemedicină.

Potrivit unui studiu McKinsey & Company, în contextul pandemiei de COVID-19, la nivel mondial, utilizarea tehnicilor de medicină la distanță a crescut de 78 de ori în luna aprilie 2020, comparativ cu luna februarie a aceluiași an.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe