Strategia Naţională de Raţionalizare a Spitalelor 2010–2011 se bazează pe patru noţiuni-cheie: • echitate • centrarea sistemului pe cetăţean • calitate • responsabilizare. Scopul: realizarea unui sistem modern de Sănătate, cu structuri flexibile, organizate, localizate şi accesate în aşa fel încât să ţină cont de nevoile şi preferinţele comunităţilor pe care le deservesc. Ca atare, obiectivul principal al noii Strategii îl reprezintă crearea unui sector al serviciilor spitaliceşti performant prin reorganizarea, descentralizarea şi informatizarea spitalelor. (...)"> O strategie naţională: Raţionalizarea spitalelor - Viața Medicală
Newsflash
Știri

O strategie naţională: Raţionalizarea spitalelor

de - sept. 10 2010
O strategie naţională: Raţionalizarea spitalelor

  Strategia Naţională de Raţionalizare a Spitalelor 2010–2011 se bazează pe patru noţiuni-cheie: • echitate • centrarea sistemului pe cetăţean • calitate • responsabilizare. Scopul: realizarea unui sistem modern de Sănătate, cu structuri flexibile, organizate, localizate şi accesate în aşa fel încât să ţină cont de nevoile şi preferinţele comunităţilor pe care le deservesc. Ca atare, obiectivul principal al noii Strategii îl reprezintă crearea unui sector al serviciilor spitaliceşti performant prin reorganizarea, descentralizarea şi informatizarea spitalelor. (...)

De asemenea, se urmăreşte asigurarea unei finanţări sustenabile şi remodelarea finanţării spitalelor, dar şi elaborarea unei strategii coordonate de resurse umane în domeniul medical. Conform proiectului, pacientul – deci consumatorul de servicii de sănătate – va avea un control, dar şi o responsabilitate mult mai mare. De asemenea, acestuia i se va da posibilitatea de a avea acces la informaţii de calitate şi de a putea participa la deciziile legate de propria sănătate, ceea ce în prezent se întâmplă foarte rar. Conform Planului de acţiuni, anul acesta vor fi finalizate procesele de descentralizare a unităţilor sanitare cu paturi, dar şi cel de raţionalizare a cheltuielilor de personal în spitale. De asemenea, s-a realizat creşterea autonomiei managementului spitalicesc şi reducerea numărului de paturi din aceste unităţi. În 2011, sistemul de sănătate va trece la acreditarea spitalelor, la introducerea cardului de sănătate, precum şi la implementarea unui nou sistem de finanţare a spitalelor. Este prevăzută şi finalizarea sistemului integrat de informatizare a unităţilor spitaliceşti. Realizat în colaborare cu experţi ai Băncii Mondiale, documentul privind această strategie este publicat – în vederea dezbaterii publice – pe site-ul MS: www.ms.ro
    În urma aplicării Strategiei Naţionale de Raţionalizare a Spitalelor, transparenţa în sistemul sanitar va creşte. Vor fi furnizate, permanent, servicii de sănătate integrate în care pacientul primeşte serviciile medicale de care are nevoie şi în forme variate, la toate nivelurile de asistenţă.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe