Newsflash
Știri

Ministrul Fondurilor Europene susţine construirea unui Institut Regional al Inimii

de L. Budin - aug. 5 2022
Ministrul Fondurilor Europene susţine construirea unui Institut Regional al Inimii

Ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a declarat că susţine construirea Institutului Regional de Boli Cardiovasculare la Iași, deși încă nu știe care va fi linia de finanţare.

Ministrul Marcel Boloş a declarat că în prezent sunt luate în calcul două opţiuni privind finanţarea lucrărilor de construire şi dotare a viitorului Institut Regional de Boli Cardiovasculare: fie prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, fie prin politica de coeziune a Comisiei Europene, respectiv prin Programul Operaţional de Sănătate, informează Agerpres.

boala-inima

Chiar mâine am întâlnire cu colegii din minister pentru a gândi mecanismul, inclusiv pe politica de coeziune în cadrul căreia intra şi institutul din Iaşi. Vom lua o decizie finală, cred eu, una care să rezolve cât mai mare parte din proiectele de investiţii din structura de sănătate”, a declarat ministrul.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a declarat că Institutul Regional de Boli şi Chirurgie Cardiovasculară ar reprezenta „o gură de oxigen” pentru întreaga regiune a Moldovei, nu doar pentru Iaşi. El a subliniat că zona de nord-est a României este singura din Europa care nu beneficiază de servicii de calitate în acest domeniu medical, pentru că actuala structură în care funcţionează Institutul de Boli Cardiovasculare nu poate face faţă tuturor cerinţelor venite din partea pacienţilor.

Instituţia medicală, prevăzută a fi construită pe teritoriul comunei Miroslava, o suburbie a municipiului reşedinţă, ar urma să aibă 28 de secţii şi departamente, şapte dintre ele fiind specializări unice la nivel naţional.

Alexandru Rafila: vor fi deschise centre de vaccinare în unităţi sanitare

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe