Newsflash
Știri

Ministerul Sănătății extinde lista de medicamente gratuite și compensate

de L. Budin - mar. 25 2022
Ministerul Sănătății extinde lista de medicamente gratuite și compensate

Este a doua actualizare a listei de medicamente compensate și gratuite din acest an, cu 34 de noi molecule, pentru pacienții care suferă de boli cronice grave.

De la 1 aprilie, Ministerul Sănătății extinde lista de medicamente gratuite și compensate prin introducerea a 34 noi molecule, destinate pacienților cu afecțiuni neurologice și Parkinson, ciroză biliară, boli endocrine și metabolice, boli cronice ale rinichiului, boli degenerative ale ochiului (glaucom), se arată într-un comunicat

industrie-medicamente

De asemenea, sunt prevăzute medicamente destinate pacienților cu afecțiuni oncologice, molecule noi pentru pacienții cu diabet zaharat, molecule pentru tratarea bolilor rare  - hemofilie/talasemie, pentru hipertensiune pulmonară, amiotrofie spinală, amiloidoză și angioedem ereditar.

A fost aprobată decontarea triplei terapii (Kaftrio) pentru tratarea pacienților cu fibroză chistică, se precizează în document.

La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat proiectul de hotărâre privind modificarea și completarea anexei la HG nr. 720/2008 pentru aprobarea listei cuprinzând medicamentele de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi a medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate.

Continuăm creșterea accesului pacienţilor la tratamente de ultimă generație. Este a doua actualizare a listei de medicamente compensate și gratuite din acest an, pentru pacienții cu boli cronice grave”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Legea asistenței medicale mobile a fost promulgată

Lista documentelor a căror valabilitate nu va mai fi prelungită de la 1 aprilie

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe