Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Medici, farmaciști, asistenți și studenți de la UMF Cluj, gest caritabil pentru un coleg

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 19 iulie 2022, ora 11:54

Radu Martin are 26 de ani și este absolvent al Facultății de Medicină din Cluj-Napoca, promoția 2021. El a fost diagnosticat cu o tumoră la coloana vertebrală.

În 2020, tânărul a fost diagnosticat cu o tumoră de dimensiuni mari la nivelul coloanei vertebrale (schwannom), care îi comprima măduva spinării la nivel lombar și îi provoca dureri foarte puternice. Până în prezent a avut două intervenții neurochirurgicale, în 2020 și în 2021. 

tanar medic

Pentru a-l ajuta strângă suma necesară pentru a plăti intervenția, materialele, spitalizarea recuperarea postoperatorie și transportul, mai mulți colegi ai tânărului au venit în sprijinul său, în cadrul unui eveniment caritabil.

„Peste 100 de medici, farmaciști, asistenți medicali, dar și studenți din cadrul universității noastre au lăsat deoparte halatele albe și au îmbrăcat echipamentul sportiv, în cadrul evenimentului Medic de 10 km, gândit și implementat de organizațiile studențești OSM, OSF și OSS și susținut de UMFIH și UBB”, se arată pe pagina oficială de Facebook a UMF Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca.

alerg in parc
foto: arhivă

 

Evenimentul este o campanie de promovare a sportului, dar și un demers caritabil pentru sprijinirea colegului lor, Radu Martin, aflat într-o situație medicală dificilă. Dacă doriță să donați pentru tânărul medic, puteți citi aici povestea lui.

Etichete: eveniment caritabil si sportiv eveniment caritabil interventie neurochirurgicala tumora umf iuliu hatieganu cluj umf iuliu hatieganu UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca ubb

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.