Newsflash
Știri

Managerul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iaşi se retrage de la conducere

de Dorina Novac - nov. 19 2020
Managerul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iaşi se retrage de la conducere

Managerul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași, economistul Ioan Bârliba, a anunțat că se retrage de la conducerea unității medicale după expirarea contractului.

În cadrul unei conferințe de prese, managerul celui mai mare şi mai vechi spital din zona Moldovei, Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi, Ioan Bârliba, a anunţat că se va retrage de la conducerea unităţii medicale după expirarea contractului, scrie Agerpres.

Sf. Spiridon Iasi
Sursă imagine: unsplash.com

„După cum ştiţi, un manager de spital are un contract de management semnat între ministrul Sănătăţii şi managerul spitalului. Eu am dat acest concurs în urmă cu trei ani. Mai exact, pe 18 noiembrie pe 2017. Contractul meu de management expiră pe 18 decembrie. În acest context iau în calcul să nu mai particip la un nou concurs şi să îmi închei, să spun aşa, socotelile cu Spitalul «Sf Spiridon» după ce 14 ani şi jumătate am coordonat această echipă minunată”, a declarat Ioan Bârliba.

Potrivit sursei citate, managerul Spitalului „Sf. Spiridon” a precizat că a luat această decizie deoarece a fost rugat de „consiliul de administraţie al familiei”.

„Haideţi să spunem aşa: poate şi starea mea de oboseală, poate e nevoie de sânge mai tânăr, s-a vehiculat această expresie de sânge tânăr şi, nu în ultimul rând, consiliul de administraţie al familiei a fost cel care m-a rugat să iau această decizie pentru că simt nevoia să fiu alături de ei. Eu am 61 de ani (...) şi cred că pot să mai fac şi altceva”, a explicat acesta.

Ioan Bârliba a mai subliniat că ceea ce a putut să facă pentru acest spital, a făcut până acum.

Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași are o capacitate de 1.128 de paturi. Aici sunt aduşi pacienţi din zona Moldovei, dar şi din ţară, pentru a se trata sau pentru a fi operaţi.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe