Newsflash
Știri

Galați: tomograf în coerență optică pentru Spitalul de Boli Infecțioase

de L. Budin - dec. 13 2021
Galați: tomograf în coerență optică pentru Spitalul de Boli Infecțioase

Echipamentul folosește o tehnică medicală din domeniul oftalmologiei, adaptată pentru depistarea celulelor canceroase printr-o procedură non-invazivă.

Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi a devenit singura unitate medicală din ţară unde cancerul de piele, bolile inflamatorii, imunologice şi degenerative se pot depista cu ajutorul unui tomograf în coerenţă optică, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean Galaţi, preluat de Agerpres.

tomograf-galati
Sursă foto: Consilul Județean Galați

 

Tomograful foloseşte un procedeu medical nou în domeniul dermatologiei, prin care se poate depista cancerul de piele în stadiu incipient cu ajutorul luminii, fără a mai fi nevoie de intervenţii chirurgicale pentru a determina prezenţa celulelor canceroase la nivelul epidermei.

Cu acest echipament medical se poate monitoriza şi eficienţa tratamentului.

Odată cu acest nou aparat medical, Spitalul de Boli Infecţioase, acolo unde a fost înfiinţat recent şi un centru de excelenţă în domeniul dermatologiei, are în dotare două echipamente medicale de ultimă generaţie pentru depistarea şi monitorizarea cancerului de piele, care vor fi folosite simultan de către echipa coordonată de medicii Alin Laurenţiu Tatu şi Florin Bujoreanu”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Valoarea aparatului este de 743.155 lei, fonduri europene atrase de către Consiliul Judeţean Galaţi în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe