Reprezentanţii DermaSensor au prezentat, în 17 martie, datele din două studii clinice care consolidează dovezile privind beneficiile unui dispozitiv non-invaziv al acestei companii.
Micul aparat evaluează leziunile suspecte de la nivelul pielii folosind o formă de spectroscopie optică numită „elastic scattering spectroscopy” (ESS). El prelevează mostre de ţesut într-un mod non-invaziv, captând informaţii până la nivel celular. Tehnologia din spatele lui utilizează sute de lungimi de undă ale luminii, într-o manieră similară modului în care sonarul folosește sunetele pentru reperarea obiectelor submarine.
„Shazamul” care identifică bolile cardiace
Dispozitivul este, în prezent, în etapa de evaluare de către Administraţia Americană pentru Alimente și Medicamente (FDA). Datele din studiile clinice DERM-ASSESS III și DERM-SUCCESS au demonstrat că aparatul are o sensibilitate de 94% pentru clasificarea corectă a 338 de leziuni cu risc ridicat și de 96% pentru detectarea melanomului. De asemenea, are o specificitate de 23% pentru clasificarea corectă a 1.681 de leziuni cu risc scăzut. Toate leziunile au fost biopsiate de medici, pentru suspiciunea de cancer de piele.
Anemia la copii, depistată cu un smartphone
https://www.massdevice.com/studies-dermasensor-skin-cancer-detection-device/
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe