Newsflash
Știri

EU-OSHA în anul european al îmbătrânirii active

de Dr. Maria DRAGOTĂ - oct. 18 2012
EU-OSHA în anul european al îmbătrânirii active
În 2012, declarat Anul european al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii, Agenţia Europeană pentru Sănătate şi Securitate în Muncă (EU-OSHA) a participat activ la manifestări, prin diseminarea de informaţii privind modul în care angajaţii îşi pot păstra capacitatea de muncă pentru o perioadă mai lungă de timp. Între acestea se numără un nou serviciu online destinat lucrătorilor în vârstă. Agenţia prezintă exemple practice de măsuri care urmăresc îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru persoanele vârstnice (adaptarea sarcinilor de lucru, evaluări ale riscurilor care ţin seama de vârstă), precum şi sprijinirea acestora în vederea menţinerii capacităţii de muncă în timp. EU-OSHA susţine opinia conform căreia, dacă se doreşte ca oamenii să rămână în activitate o perioadă mai îndelungată, trebuie ca sănătatea şi securitatea în muncă să fie privite cu seriozitate de-a lungul întregii vieţi active.
În majoritatea cazurilor, oamenii se pensionează devreme din cauza problemelor de sănătate (în special a celor legate de muncă). Pentru a-i ajuta să lucreze mai mult timp, trebuie ca atât angajatorii individuali, cât şi factorii de decizie să ia măsuri în vederea adaptării sarcinilor de lucru la o forţă de muncă aflată în curs de îmbătrânire, precum şi pentru a contracara discriminarea care se poate manifesta împotriva lucrătorilor vârstnici.
La solicitarea Parlamentului European şi a Comisiei Europene, EU-OSHA va lansa un proiect-pilot menit să investigheze cum pot fi îmbunătăţite sănătatea şi securitatea persoanelor în vârstă la locul de muncă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe