Newsflash
Știri

Congresul Național al Studenților Farmaciști se ține la București

de L. Budin - mar. 15 2023
Congresul Național al Studenților Farmaciști se ține la București

După șase ani, a venit din nou rândul Capitalei să găzduiască cel mai mare eveniment dedicat tuturor studenților farmaciști și absolvenți din România și Republica Moldova.

Anul acesta, Congresul Național al Studenților Farmaciști din România (CNSFR) organizat de Societatea Studenților în Farmacie București (SSFB), sub egida Federației Asociațiilor Studenților Farmaciști din România (FASFR), își propune să găzduiască 350 de studenți, absolvenți și farmaciști, se arată într-un comunicat.

congres-studenti-farma
Sursă: Facebook Congresul Național al Studenților Farmaciști din România

 

În perioada 26-30 aprilie, participanții se vor reuni pentru abordarea unor teme de interes din domeniu, pentru cunoaștere și socializare, dar și pentru a trăi o experiență unică a studenției farmaceutice.

Tema ediției cu numărul al XIX-lea de anul acesta este „Capitolul 2023: identificarea profesiei de farmacist”, propunându-și să aducă în prim plan atât adevăratul potențial al profesiei, cât și aspecte uitate sau nedescoperite de către publicul larg.

Organizarea evenimentului nu ar fi fost posibilă fără sprijinul și susținerea conducerii Facultății de Farmacie din București, a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, dar și a Colegiului Farmaciștilor din România. Reprezentanți ai acestor instituții vor fi prezenți la eremonia de deschidere, care va avea loc în incinta Aulei Ministerului Culturii din cadrul Bibliotecii Naționale București, la data de 26 aprilie.

Activitățile din cadrul evenimentului își propun desființarea stigmei conform căreia «farmacistul este un simplu vânzător de medicamente» și a multor astfel de etichete ce reprezintă probabil principalul factor cauzator al interesului scăzut din ultimii ani pentru una dintre cele mai nobile profesii. Se vor discuta ariile de dezvoltare profesională mai puțin cunoscute pe care studenții farmaciști le pot urma după finalizarea studiilor, cât și importanța profesiei ca un pilon de susținere al domeniului medical, alături de medici, stomatologi, asistenți”, se subliniază în comunicat.

Printre invitații se numără cadre didactice ale Facultății de Farmacie din București. Dr. farm. Răzvan Prisada, peședinte al Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, va discuta despre viitorul profesiei de farmacist.

Programul va cuprinde o serie de workshopuri și traininguri. Despre digitalizare va vorbi Alina Mihai, Senior Regulatory Affairs Specialist în cadrul Fitbit.

Cercetarea este baza inovației în domeniul farmaceutic, motiv pentru care sprijinim inițiativa studenților prin Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești”, se mai arată.

În fața unui juriu format din cadrele didactice ale Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, participanții își vor prezenta lucrările de cercetare.

Preocuparea pentru sănătatea populației este una dintre atribuțiile farmaciștilor și a viitorilor farmaciști. În acest sens, va fi demarată o campanie de Sănătate Publică, în colaborare cu „2035 fără tutun”, care își propune o analiză statistică prin monitorizarea nivelului de monoxid de carbon al populației, în scopul conștientizării efectelor nocive ale fumatului, activ și pasiv.

Acestea sunt doar câteva dintre elementele la care, timp de 8 luni, echipa și voluntarii din organizarea evenimentului au lucrat constant.

Societatea Studenților în Farmacie București este o organizație non-profit, unicul reprezentant al studenților farmaciști din București, se precizează în comunicat.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe