Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Cine este noul consilier pe sănătate al preşedintelui

Preşedintele Klaus Iohannis a ales-o pe conf. dr. Diana Loreta Păun (foto), medic primar endocrinolog, pentru a-l consilia în problemele legate de sănătatea publică. Diana Loreta Păun este managerul Institutului Naţional de Endocrinologie „C. I. Parhon“ Bucureşti, conferenţiar la UMF „Carol Davila“ Bucureşti şi absolventă a unui master de „management educaţional în cultura de securitate“, la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul“. Această academie este, conform site-ului oficial al SRI, „instituţia de învăţământ superior din Serviciul Român de Informaţii care pregăteşte ofiţeri operativi, ofiţeri analişti şi experţi în domeniul informaţiilor de securitate“.
Atestatul în „sănătate publică şi managementul serviciilor de sănătate“ se numără printre certificatele de pregătire postuniversitară ale noului consilier de stat, care are o experienţă de 9 ani în managementul unei instituţii publice sanitare.
Conf. dr. Diana Loreta Păun consideră că unul dintre modelele sale profesionale este prof. dr. Constantin Dumitrache, fostul manager al Institutului Parhon. Pregătirea sa teoretică a constat în urmarea mai multor cursuri postuniversitare de perfecţionare în managementul spitalicesc. Practicarea funcţiei de manager s-a îmbinat apoi, în mod armonios după cum a relatat chiar conf. dr. Păun într-un interviu acordat revistei eAsistent, cu experienţa de medic în acelaşi spital. Conştientă de neajunsurile şi necesităţile instituţiei pe care a ajuns să o conducă, conf. dr. Diana Loreta Păun se mândreşte cu investiţiile care au fost făcute în infrastructura spitalului în mandatul său de manager, după cum relatează în acelaşi interviu.
În decembrie 2014, Diana Loreta Păun a primit, în cadrul Galei Sănătăţii organizată de Sănătatea Media Group în parteneriat cu Primăria sectorului 5, locul 1 la categoria „Premiul pentru implicare în proiecte de cercetare (diferite surse de finanţare)“ pentru investiţia în laboratorul de cercetare genetică şi biologie moleculară, proiect cofinanţat prin Fondul european de dezvoltare regională.
În martie 2015, cu prilejul inaugurării lucrărilor de modernizare a policlinicii Institutului Parhon, conf. dr. Diana Loreta Păun, i-a semnalat ministrului sănătăţii Nicolae Bănicioiu, faptul că lipsa de personal este foarte mare şi în specialitatea endocrinologiei şi a cerut abordarea unor politici sanitare mai laxe şi fidelizarea tinerilor pentru a rămâne în centrele unde au fost pregătiţi. Până atunci, Diana Păun a atras atenţia autorităţilor, în repetate rânduri, asupra deficitului de personal şi a subfinanţării sistemului sanitar.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC