Newsflash
Știri

Angiograf ultraperformant la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj

de Dorina Novac - aug. 8 2022
Angiograf ultraperformant la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj a operaționalizat noul angiograf digital, de ultimă generație, achiziționat recent din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Noua aparatură medicală este utilizată în cadrul secției de angiografie a Ambulatoriului Integrat, situat pe strada Moților nr. 19 din municipiul Cluj-Napoca.

Angiograf ultraperformant

„Noul aparat, care permite scanarea aparatului vascular prin intermediul unei tehnici speciale de imagistică, a primit toate autorizațiile necesare pentru a putea fi operat în condiții optime de securitate. Utilizarea sa permite diagnosticarea timpurie și tratamentul unei game largi de afecțiuni vasculare și contribuie, în mod categoric, la salvarea de vieți omenești”, a precizat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Citește și: Galați: tomograf în coerență optică pentru Spitalul de Boli Infecțioase

Laboratorul de angiografie al Spitalului de Boli Infecțioase explorează, prin tehnici minim invazive, vasele de sânge (arterele) din diverse zone de interes, stabilind diagnostice de acuratețe în sfera patologiilor cardiovasculare cu risc vital: infarcte miocardice, AVC-uri, amputații, etc.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe