Newsflash
Știri

Alexandru Rafila: În 2020 şi 2021 nu s-a achiziţionat nicio ambulanţă

de Dorina Novac - nov. 15 2022
Alexandru Rafila: În 2020 şi 2021 nu s-a achiziţionat nicio ambulanţă

În anii 2020 şi 2021 nu s-a achiziţionat nicio ambulanţă, a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Declarația a fost făcută în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii Federaţiei Sindicale „Ambulanţa”, scrie Agerpres.

rafila_ambulanta

„La nivel naţional a existat un acord-cadru care ar fi trebuit să se desfăşoare în intervalul 2018 - 2022, care prevedea achiziţia a maxim 4.000 de ambulanţe. Din păcate, acest acord-cadru nu s-a finalizat nici măcar acum, în 2022, cu achiziţia unor ambulanţe medicalizate pentru serviciile din toată ţara. În cursul anului 2020, în cursul anului 2021 nu s-a achiziţionat nicio ambulanţă, iar acum, în 2022, am înţeles că procedura de achiziţie publică nu se mai poate încheia datorită modificărilor de preţ sau altor motive pe care eu nu le cunosc, pentru că de această achiziţie s-a ocupat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă”, a precizat Alexandru Rafila.

Potrivit acestuia, şedinţele Comisiei Interministeriale pentru Suport Tehnic nu s-au mai desfăşurat de foarte multe luni.

„Nu mă reprezint pe mine, eu reprezint Ministerul Sănătăţii, care, la rândul lui, reprezintă interesele cetăţenilor care au nevoie de servicii medicale, repet medicale, de urgenţă, care sunt asigurate atât de serviciile de ambulanţă, cât şi de unităţile de primiri urgenţe, ambele aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii din punct de vedere administrativ. (...) Aş vrea să vă rog să vă adresaţi domnului preşedinte al acestei comisii, domnul secretar de stat Raed Arafat, dânsul trebuia să convoace aceste şedinţe care trebuiau să desfăşoare cu o frecvenţă bilunară”, a explicat ministrul.

Reprezentanţii Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa” din România au fost invitaţi marţi la discuţii cu ministrul Sănătăţii, pentru soluţionarea problemelor cu care se confruntă serviciile publice de ambulanţă şi personalul.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe