Newsflash
Știri

Spitalul de Pediatrie din Sibiu va fi modernizat cu fonduri europene

de Dorina Novac - iun. 23 2020
Spitalul de Pediatrie din Sibiu va fi modernizat cu fonduri europene

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Pediatrie din Sibiu va fi modernizată cu bani europeni, după ce primarul orașului a semnat contractul pentru realizarea proiectului tehnic.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sibiu, proiectul este destinat creșterii capacității Unității de Primiri Urgențe a Spitalului de Pediatrie.

Spitalul de pediatrie Sibiu
Sursă imagine: www.sibiu.ro

 

Contractul pentru realizarea proiectului tehnic și pentru execuția lucrărilor de extindere a instituției, situată pe strada Gh. Barițiu, a fost semnat, marți, de primarul orașului, Astrid Fodor.

„Primăria Sibiu a reușit să obțină finanțare din fonduri europene pentru această investiție și am finalizat procedura de achiziție pentru proiectare și execuția lucrărilor de construcție propriu-zise. În acest mod continuăm să modernizăm Spitalul de Pediatrie cu fonduri europene, acestea adăugându-se fondurilor din bugetul local pe care le investim anual în Spital, răspunzând nevoilor acestei unități medicale”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

De asemenea, contractul pentru realizarea lucrărilor în vederea creșterii capacității Unității de Primiri Urgențe Pediatrice a fost semnat cu firma SC Rom Cas SRL Sibiu, valoarea acestuia fiind de 1,5 milioane de lei.

Constructorul va avea termen 3 luni pentru predarea proiectului tehnic și 12 luni pentru a realiza următoarele lucrări:

  • Recompartimentarea și extinderea spațiului alocat primirii urgențelor la parterul clădirii; 
  • Instalarea unui sistem de ventilație, climatizare și tratare a aerului;
  • Înlocuirea sistemului de distribuție a fluidelor medicale;
  • Amenajarea accesului în compartimentul de primiri urgențe și optimizarea acestuia pentru persoanele cu dizabilități.

Potrivit sursei citate, prin acest proiect se va asigura și dotarea Unității de Primiri Urgențe cu noi echipamente care să îmbunătățească capacitatea de diagnosticare rapidă, acestea făcând obiectul unor proceduri de achiziție separate, aflate în curs sau urmând să fie inițiate.

„Printre altele, se are în vedere amenajarea unui laborator propriu de analize, dotat cu aparatură performantă; achiziția unei truse speciale de video-endoscopie utilizată pentru extragerea corpilor străini pe care copiii îi înghit accidental; achiziția unui aparat performant pentru radiografii și examinări radioscopice (Roentgen) care va permite investigarea radiografică, completată de cea fluoroscopică acolo unde este cazul, reducând astfel timpul de așteptare a pacienților și achiziția unui microscop oftalmologic”, se arată în comunicatul de presă.

Proiectul, inițiat de Primăria Municipiului Sibiu, a obținut finanțare din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional, pe Axa 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe