Newsflash
Internaționale

Spital din Austria, certificat ca unul dintre cele mai bune din lume și în 2022

de Dorina Novac - mar. 29 2022
Spital din Austria, certificat ca unul dintre cele mai bune din lume și în 2022

Unul dintre cele mai mari spitale private din Austria a primit, pentru al doilea an consecutiv, certificarea „Unul dintre cele mai bune spitale din lume”, acordată de publicația americană Newsweek.

Principalele criterii care i-au adus spitalului Wiener Privatklinik (WPK) această distincție sunt recomandările profesioniştilor din domeniul sănătăţii, sondajele de opinie ale pacienţilor, managementul calității şi indicatorilor de performanţă (KPIs) ai unităţilor medicale.

spital

Situat în Viena, Wiener Privatklinik este singurul spital privat din Austria care a primit certificarea „World’s Best Hospitals”.

Anual, în cadrul spitalului sunt trataţi peste 12.000 de pacienţi, iar aproximativ 30% dintre aceștia sunt pacienți internaționali care vin din peste 20 de ţări, 1 din 3 pacienți fiind din România.

De asemenea, anul trecut, 9 medici colaboratori ai WPK au fost cotați în primii 10% oameni de știință ai lumii, într-un clasament realizat de Universitatea Stanford.

„Suntem onorați să primim, pentru al doilea an consecutiv, distincția de «Unul dintre Cele Mai Bune Spitale din Lume». Printr-o viziune comună a echipei, agilitate și accentul pe inovație continuă, am reușit să ne menținem nivelul de excelență al îngrijirilor acordate pacienților noștri. Aceștia își doresc să fie tratați de medici și spitale recunoscute pentru competențele lor și calitatea actului medical, iar certificarea obținută atestă angajamentul nostru de a fi lideri în domeniul serviciilor medicale”, declară Ema Hafner, directorul departamentului de Marketing și Pacienți Internaționali al Wiener Privatklinik.

În anul 2021, peste 1,000 de pacienți români au fost tratați în cadrul Wiener Privatklinik, iar peste 200 de români au solicitat consultații medicale online, acordate de specialiștii austrieci în clinica virtuală WPK Online Healthcare Center.

Procentul acestora a fost în creștere cu 50% comparativ cu anul 2020.

Cele mai solicitate servicii medicale au fost oncologia, traumatologia, chirurgia complexă, inclusiv cea oncologică, chirurgia nervilor periferici, chirurgia reconstructivă, dar și serviciile de second opinion în vederea obținerii unui diagnostic corect și precis.

Clasamentul celor mai bune spitale din lume, realizat de Newsweek în colaborare Statista, se află la a patra ediție și include peste 2,200 de spitale din 27 de ţări din întreaga lume.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe