Newsflash
Hi-tech & Gadgets Știri

Software nou pentru urologie

de Florentina Ionescu - apr. 5 2024
Software nou pentru urologie

Compania GE HealthCare a lansat, la 27 martie a.c., un nou element al unui soft din portofoliul său pentru urologie, bazat pe inteligenţa artificială (AI). Acesta se numește Prostate Volume Assist (PVA).

 Reprezentanţii companiei spun că au creat feature-ul de software pentru a ajuta clinicienii în ce privește imagistica de prostată, biopsiile acestei glande și ghidarea tratamentului. Astfel, fluxul de lucru al medicilor urologi este îmbunătăţit. Datorită acestui software este captat mai rapid volumul prostatei, iar medicii pot face mai bine anumite calcule și măsurători, printr-un singur click. 

În mod normal, clinicienii determină volumul prostatei printr-un proces manual, repetitiv. Acesta necesită măsurarea a multiple dimensiuni și aplicarea unei formule matematice, a explicat Fredrik Gran*, care este, printre altele, șeful departamentului de inovaţie la GE HealthCare: „Prostate Volume Assist utilizează AI artificială pentru a automatiza acest proces cu un singur click. Astfel, rezultatul se primește în mai puţin de două secunde. Această tehnologie oferă un ajutor în plus medicilor urologi, pentru a le îmbunătăţi gradul de eficienţă în fluxul de muncă și pentru a le permite mai multă precizie”.


Notă autor:

*https://www.massdevice.com/ge-healthcare-unveils-ai-urology-software/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe