Newsflash
Știri

Sistem de ventilare mecanică, la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca

de Dorina Novac - iun. 10 2022
Sistem de ventilare mecanică, la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca va fi dotat cu un sistem de ventilare mecanică, filtrare şi tratare a aerului, finanţat din fonduri europene.

Investiția este menită să îmbunătățească serviciile medicale oferite de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, atât la nivelul secției de Terapie Intensivă cât și la nivelul secțiilor de spitalizare continuă și de zi, au precizat reprezentanții Consiliului Judeţean (CJ) Cluj.

sistem de ventilare

„Cu o valoare estimată de 13.317.610 lei, lucrările vor avea loc în cadrul proiectului cu finanțare europeană (SMIS 151588) câștigat de Consiliul Județean și care vizează «Creșterea siguranței pacienților spitalelor din municipiul Cluj-Napoca ce utilizează fluide medicale»”, transmite sursa citată.

Conceptul sistemului care se dorește a fi implementat este unul nou, care se diferențiază de alte sisteme de ventilație și tratare a aerului prin automatizarea acestuia la cerințele spitalului, în special cele referitoare la monitorizarea oxigenului din interiorul secțiilor și implicit a saloanelor, astfel încât, în cazul detecției unui nivel crescut de oxigen, raportat la volumul de aer dintr-o încăpere, sistemul va fi capabil de evacuarea acestui aer.

„Lucrurile evoluează bine în ceea ce priveşte acest proiect european de importanţă majoră. Dorinţa noastră este aceea de a contribui atât la organizarea şi funcţionarea instituţiei medicale în condiţii de maximă siguranţă, cât şi la îmbunătăţirea calităţii mediului spitalicesc şi a aerului pe care îl respiră pacienţii şi personalul medical”, a declarat Alin Tişe, preşedintele CJ Cluj.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe