Newsflash
Știri

Sectorul 1: blocuri performante energetic pentru specialiștii din sănătate

de L. Budin - ian. 13 2023
Sectorul 1: blocuri performante energetic pentru specialiștii din sănătate

Primăria Sectorului 1 construiește 11 blocuri de locuințe performante energetic, destinate nu doar specialiștilor din sănătate și educație, ci și tinerilor cu venituri reduse.

Finanțarea în valoare de 165,6 milioane lei va fi asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, se arată într-un comunicat. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat investiția recent.

locuinte-sector1

Situate pe Șoseaua Odăi nr. 3-5 , blocurile vor avea 366 de apartamente: 122 de garsoniere, 183 de apartamente cu două camere și 61 apartamente cu trei camere.

Cele 11 blocuri vor avea 4-5 etaje și sunt imobile nZEB plus, cu performanță energetică foarte ridicată, la care necesarul de energie din surse convenționale este aproape egal cu zero și este acoperit cu energie din surse regenerabile. Pe terasele acestora se vor instala panouri fotovoltaice în sistem on-grid (care se conectează la rețeaua publică), iar surplusul de energie va fi direcționat în Sistemul Energetic Național.

Pe lângă cele 11 blocuri, pe terenul în suprafață de 30.662,94 mp, aflat în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, vor fi amenajate locuri de joacă, spații verzi, 400 de locuri de parcare și vor fi montate  stații de încărcare pentru vehiculele electrice.

Institutul Inimii din Târgu Mureş va avea un sediu nou

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe