Newsflash
Știri

Secția de Cardiologie a SJU Târgoviște va fi extinsă

de Dorina Novac - iul. 21 2022
Secția de Cardiologie a SJU Târgoviște va fi extinsă

Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgență din Târgovişte va fi extinsă. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

SJU Targoviste

„Astăzi, am semnat contractul pentru execuția lucrărilor de extindere a secției de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște. Investiția se ridică la aproximativ 6.500.000 de lei și este finanțată, în totalitate, din bugetul Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa”, a precizat, într-o postare pe Facebook, Corneliu Ştefan.

Acesta a subliniat că secţia de Cardiologie va fi dotată şi cu un aparat angiograf.

Citește și: Cabinet de cardiologie pediatrică la INSMC, după o dotare Salvați Copiii România

„Odată pus în funcțiune aparatul angiograf, pacienții nu vor mai fi transferați, cu ambulanța sau elicopterul, către spitale din București. În acest fel, intervențiile se vor face mult mai rapid aici, la Târgoviște”, a menționat Corneliu Ştefan.

Noul corp de clădire va avea aproape 450 mp și va fi compus din: Sala unde va funcționa aparatul angiograf; cameră control; cameră tehnică; spațiu echipare medici; depozit echipamente; cabinet medici; cabinet asistente; depozit materiale sterile și instrumentar steril; grup sanitar personal femei; grup sanitar personal bărbați; vestiar personal femei; vestiar personal bărbați; cameră infirmiere; windfang acces personal; hol acces personal; spațiu preoperator; spațiu postoperator; grup sanitar pacienți; spațiu dezechipare pacienți; windfang acces pacienți; hol acces pacienți; camera curățenie și depozit materiale curățenie; spălare instrumentar; depozit deșeuri medicale.

„Extinderea Secției de Cardiologie este cel de-al treilea proiect pe care îl implementăm la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgoviște. În momentul de faţă, se mai lucrează la extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe, dar şi la construirea unui nou ambulatoriu de specialitate. Valoarea celor trei investiţii se ridică la aproximativ 32 de milioane de lei”, a adăugat preşedintele CJ Dâmboviţa.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe