Newsflash
Știri

Răspândirea intensă a Omicron creează mediul ideal pentru apariţia de noi mutaţii

de Dorina Novac - feb. 9 2022
Răspândirea intensă a Omicron creează mediul ideal pentru apariţia de noi mutaţii

Rata de incidenţă a COVID a atins, marţi, în Germania un nou nivel maxim, în timp ce ministrul sănătăţii Karl Lauterbach exclude posibilitatea ca varianta Omicron a coronavirusului să însemne sfârşitul pandemiei şi se opune relaxării restricţiilor.

Cu 169.571 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, Germania a ajuns la o rată a infectărilor pe 7 zile de 1.426 la 100.000 de locuitori, scrie Agerpres.

omicron

„În aceste momente, virusul are cele mai bune condiţii pentru a continua să se dezvolte. Din punct de vedere epidemiologic este inimaginabil ca odată cu aceste cifre ridicate ale contagierilor să nu apară noi mutaţii”, avertizează ministrul german al Sănătăţii.

Acesta nu împărtăşeşte opiniile conform cărora odată cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 pandemia se va încheia.

„Putem doar să sperăm ca noile mutaţii să fie mai inofensive. Dar deocamdată nu este cazul, din păcate”, a menționat Karl Lauterbach.

Cu toate acestea, ministrul german al sănătăţii s-a arătat optimist că vom avea din nou o vară ca anul trecut.

Revenind însă la ce se întâmplă în prezent, el se împotriveşte ridicării rapide a restricţiilor, întrucât aceasta ar avea ca efect prelungirea actualului val dominat de varianta Omicron.

„Redeschiderea va prelungi cu siguranţă valul”, a atras atenţia ministrul Karl Lauterbach, care s-a declarat surprins de dezbaterea pentru ridicarea restricţiilor promovată de unele partide politice şi landuri germane.

Conform estimărilor sale, vârful valului Omicron ar putea fi în Germania aproximativ la jumătatea acestei luni. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe