Newsflash
ACTUALITATE Știri

Rafila: Mai mulți copii palestinieni răniți vor fi tratați în spitalele din România

de Magdalena Tănăsescu - mai 17 2024
Rafila: Mai mulți copii palestinieni răniți vor fi tratați în spitalele din România

În prezent se fac pregătiri pentru primirea mai multor copii palestinieni care vor fi trataţi în unităţi medicale din România, după ce au fost răniţi în Fâşia Gaza, a anunțat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Potrivit oficialului, aceşti copii vor fi aduşi în România prin Mecanismul de Protecţie European.

„Cei de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (...) se ocupă de transport. Noi ne pregătim pentru tratarea în funcţie de patologie. Avem deja o astfel de listă. Spitalele de pediatrie din Bucureşti, pentru cei cu multitraumă, Spitalul «Grigore Alexandrescu», şi, eventual, «Marie Curie». Cei oncologici probabil că vor fi duşi la Institutul Clinic Fundeni”, a menţionat ministrul Rafila, citat de Agerpres

 
Ministrul Sănătăţii a mai spus că nu poate indica o dată certă referitoare la aducerea în ţară a acestor copii palestinieni, însă va avea loc „într-un viitor foarte, foarte apropiat”. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe