Newsflash
Știri

Protocol de colaborare pentru a actualizarea strategiei de deratizare şi dezinsecţie

de Dorina Novac - mar. 28 2022
Protocol de colaborare pentru a actualizarea strategiei de deratizare şi dezinsecţie

Primăria Capitalei va încheia un protocol de colaborare cu Institutul Cantacuzino şi DSP pentru a actualiza strategia de deratizare şi dezinsecţie.

Municipiul Bucureşti, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino, Direcţia de Sănătate Publică Publică Bucureşti şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Deratizare, Dezinsecţie, Dezinfecţie Bucureşti (ADIDDDB) urmează să încheie un protocol de colaborare instituţională, conform unui proiect care urmează să fie dezbătut în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Capitalei.

cantacuzino

Protocolul va viza domeniul salubrizării - activităţile de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie, pentru elaborarea de măsuri cu impact pozitiv în sănătatea publică, scrie Agerpres.

Citește și: Semnificaţia medico-istorică a unei aniversări: Institutul „Dr. Ion Cantacuzino”

Potrivit sursei citate, strategia de dezvoltare a serviciului de salubritate din cadrul ADIDDDB la nivelul Capitalei şi comunelor Chiajna şi Snagov a fost aprobată în 2018.

Pe parcursul celor trei ani, au fost constatate nevoi specifice, în funcţie de zona tratată. În plus, odată cu apariţia pandemiei a reieşit necesitatea efectuării tratamentelor de dezinfecţie în mod regulat, se menţionează în protocol.

Totodată, în vederea eficientizării intervenţiilor, se doreşte crearea şi implementarea unui sistem de monitorizare în timp real a vectorilor de pe teren. Acest sistem de capcane va permite urmărirea gradului de infestare cu ţânţari sau şobolani.

„Pe baza unei formule de prognoză, atent stabilite, ce ia în considerare condiţiile specifice de mediu din zona urmărită, se poate ajusta nivelul intervenţiilor din teren în vederea obţinerii unei eficienţe sporite. Proiectul va demara cu un prototip care poate fi testat şi îmbunătăţit într-un număr restrâns de zone pilot, ulterior urmând a fi desfăşurat pe întreaga arie de acţiune cu efect imediat în creşterea confortului şi a gradului de sănătate a cetăţenilor. Modele de astfel de sisteme se găsesc implementate în Coreea de Sud, Danemarca sau Singapore. Astfel, în baza informaţiilor colectate timp de 3 ani, se constată că situaţia de fapt s-a modificat faţă de data elaborării şi adoptării strategiei, impunându-se actualizarea acesteia, cu consultarea autorităţilor/instituţiilor/entităţilor relevante din domeniu”, mai menţionează sursa citată. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe