Newsflash
Știri

Proiectul „Și eu trăiesc sănătos!”, extins în 179 de orașe și localități din țară

de Magdalena Tănăsescu - iul. 11 2023
Proiectul „Și eu trăiesc sănătos!”, extins în 179 de orașe și localități din țară

Mișcarea națională „Și eu trăiesc sănătos!” – SETS, inițiată de către Fundația PRAIS în parteneriat cu Nestlé România, s-a extins în 179 de orașe și localități, 60.000 de elevi având acces gratuit la instrumentele de învățare rapidă.

Prin extinderea proiectului s-a înregistrat o creștere teritorială de peste 8 ori față de acoperirea din 2019, an în care SETS a devenit parte a inițiativei globale Nestlé for Healthier Kids.

”În total, 60.000 de elevi din 402 școli primare au putut avea acces gratuit în acest an școlar la instrumentele de învățare rapidă, la materialele educaționale video și la informațiile de pe platformele social media SETS create de echipa Fundației PRAIS. Dintre aceștia, mai mult de 20.000 de elevi din 224 de școli aflate în 93 localități urbane și rurale, coordonați de peste 1.000 de cadre didactice, s-au implicat în toate activitățile”, se arată într-un comunicat remis redacției. 

Cele 15 județe prezente pe harta proiectului sunt: Argeș, Bacău, Brașov, Botoșani, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Ilfov, Neamț, Prahova, Timiș și București.

,,După 12 ani de implementare, mișcarea națională SETS continuă să implice masiv copiii, cadrele didactice, familiile, partenerii noștri. Ultimele rezultate înregistrate ne fac să fim încrezători în misiunea pe care ne-am asumat-o, de a contribui măsurabil la formarea obiceiurilor de stil de viață sănătos, în rândul elevilor cu vârsta între 6 și 12 ani", a declarat Silvia Bucur, Președinte Fundația PRAIS.

La rândul său, Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager Nestlé România, a precizat că obiectivele și rezultatele obținute în cadrul mișcării naționale SETS sunt aliniate inițiativei globale Nestlé for Healthier Kids, prin care se urmărește promovarea stilului de viață sănătos și starea de bine a milioane de copii.

”Pentru noi este o prioritate educația de la o vârstă fragedă a copiilor, astfel încât aceștia să poată face alegeri nutriționale sănătoase. Dorim ca ei să consume legume și fructe, să practice activități fizice, sport și să petreacă timp de calitate cu familia și prietenii, în comunitățile unde trăiesc”, a declarat Irina Siminenco. 

Studiul de impact, realizat la finalul celei de a XII-a ediții SETS, arată că 99,5% dintre respondenți - învățători consideră că participarea la activitățile proiectului i-a ajutat pe elevi să adopte obiceiuri de stil de viață sănătos. Totodată, 99,8% dintre cadrele didactice care au răspuns chestionarului au confirmat că și părinții elevilor au apreciat foarte mult utilitatea proiectului, motiv pentru care au susținut direct implicarea acestora.

Pe parcursul celor 12 ani de la lansare, peste 400.000 de elevi, începând cu clasele pregătitoare și până la clasele a-IV-a, dar și familiile acestora au putut avea acces gratuit la informații și activități educaționale SETS, datorită implicării voluntare a peste 4.000 de cadre didactice din 402 școli din țară. Metodologiile SETS au fost recunoscute ca model de bună practică internațional în cadrul EPODE.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe