Newsflash
Știri

Proiect: Începe școala și pentru copiii pacienți cu afecțiuni oncologice/hematologice

de Dorina Novac - aug. 9 2022
Proiect: Începe școala și pentru copiii pacienți cu afecțiuni oncologice/hematologice

Asociatia Bolnavilor de Cancer din Romania, în parteneriat cu FABC, a demarat proiectul „Începe școala şi pentru copiii pacienți de oncologie/hematologie!”, initiativă ajunsă la a XIV-a ediție.

FABC

„Asociația Bolnavilor de Cancer din România – ABC în parteneriat cu Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, care prin asociațiile sale, are pe raza județelor Brașov, Mureș, Gorj, Constanta, Cluj și București în evidentă şi consiliază 285 de familii cu copii cu diverse forme de cancer şi leucemie din toate județele țării și 12 copii refugiați din Ucraina de asemenea pacienți oncologici”, se arată într-un comunicat.

Toți cei 297 de copii vor frecventa diverse forme de învățământ în anul școlar 2022-2023.

„Datorită faptului că în niciunul din spitalele / secțiile de oncologie/hematologie din județele țării nu există posibilitatea de tratare a acestor copii, este nevoie de deplasarea periodică la unul din centrele din țară: București, Tg. Mureș, Cluj, Timișoara, unde pot fi tratați”, transmit reprezentanții FABC.

Copii au vârste cuprinse între 3 şi 18 ani, sunt înscriși şi frecventează una din formele de învățământ, curs de zi.

Potrivit sursei citate, majoritatea părinților acestor copii au fost nevoiți să renunțe la locul de muncă pentru a-i însoți şi a-i supraveghea în unitățile medicale unde pot beneficia de tratament, cât şi în perioada post-tratament, devenind îngrijitori permanenți.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe