Newsflash
Știri

Program de sprijin psihologic pentru femeile cu cancer de sân

de L. Budin - apr. 16 2024
Program de sprijin psihologic pentru femeile cu cancer de sân

Programul va oferi suport emoțional și psihoeducație printr-o serie de sesiuni săptămânale de grup online.

MAAM a lansat programul „Comunitatea Vindecă”, o inițiativă dedicată femeilor care au fost diagnosticate cu neoplasm de sân. Sesiunile vor fi facilitate de Ramona Gherasim, absolvent Psihologie, facilitator sistemic și coach, și de Mihaela Mîndreci, profesor de mindfulness și terapeut în recuperare emoțională. 

Programul „Comunitatea Vindecă” reprezintă o platformă de sprijin pentru femeile aflate în lupta cu cancerul la sân, oferindu-le acces la sesiuni săptămânale de grup la sediul MAAM - lider de piață local pe segmentul echipamentelor medicale compresive. Aceste întâlniri sunt proiectate pentru a stimula înțelegerea și gestionarea emoțiilor, îmbunătățirea calității vieții și încurajarea unei atitudini pozitive în procesul de vindecare, se arată într-un comunicat. 

După ce 17 ani am oferit sprijin pragmatic în stadiul post-operator, credem că a venit momentul pentru pasul următor. «Comunitatea Vindecă» propune o abordare holistică a vindecării, accentuând esențialitatea suportului emoțional și a educației psiho-sociale pentru femeile care traversează provocările impuse de cancerul la sân. Acest program oferă sesiuni săptămânale de grup, unde participantele împărtășesc experiențe, descoperă strategii de coping eficiente și identifică împreună modalități de a ușura dificultățile emoționale și psihologice aparute pe parcursul tratamentului și al procesului de recuperare. Un aspect cheie al acestui program îl reprezintă integrarea metodelor de constelații sistemice, care abordează vindecarea prin prisma întregului sistem”, a declarat Daniela Vișinescu, fondator MAAM.

Ramona Gherasim aduce în acest program experianța sa  în domeniul dezvoltării personale și organizaționale, cu accent pe facilitarea schimbării sistemice și coaching. Are studii aprofundate în psihologie, NLP, educație pentru supradotați, art-terapie.

Mihaela Mîndreci combină experiența profesională ca terapeut în recuperare emoțională și profesor de mindfulness cu experiența personală, de supraviețuitoare a cancerului de sân. Povestea ei de luptă și victorie asupra acestei boli oferă o perspectivă unică și o sursă de inspirație pentru participante.

A fi simultan pacientă și terapeut mi-a oferit o perspectivă unică, iar acum, tot ce am învățat și ce a funcționat pentru mine devine un mijloc de a împuternici, inspira și oferi instrumente celor care au nevoie să facă față provocărilor emoționale și temerilor legate de diagnostic”, a declarat Mihaela Mîndreci, terapeut în recuperare emoțională.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe