Newsflash
Știri

Procedură de litotriție intravasculară, realizată în premieră la SCJU Sibiu

de L. Budin - oct. 24 2023
Procedură de litotriție intravasculară, realizată în premieră la SCJU Sibiu

Procedurile de angioplastie coronariană facilitată cu un dispozitiv de ultimă generație - IVL (litotriție intravasculară) au avut loc în decursul săptămânii trecute, fiind realizate de echipa coordonată de dr. Ioan Bitea.

Din echipa medială au mai făcut parte dr. Leontin Lazăr, dr. Laurențiu Onea și asistenții Soanea Mădălina, Nicoară Maria Ana, Nan Bogdan, Lupuș Gabriela, Gavrilă Kasandra, Bitea Ioana, se arată pe pagina de Facebook a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. 

De procedură au beneficiat patru pacienți cu vârste cuprinse între 59 și 74 ani. 

Această procedură  permite tratarea  unor pacienți cu leziuni coronariene intens calcifice, extinse și rezistente la terapiile percutane convenționale (dilatare simplă cu balon și stent). Consola (echipamentul) necesar derulării acestei proceduri a fost oferită gratuit de Medical Devices & Diagnostics România, reprezentant al Abbott Vascular, firmă cu renume mondial  în cardiologia intervențională. Echipamentul rămâne în custodia echipei laboratorului urmând a fi folosit și pe viitor”, se mai arată în postare. 

Materialele consumabile necesare au fost achiziționate de către Spitalul Clinic Județean de Urgență prin Programul Național de Dilatare Percutană, pe care unitatea medicală l-a accesat în acest an, se subliniază. 


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe