Newsflash
Știri

Prima bază de tratament de stat cu balneologie, în Sectorul 6

de L. Budin - iun. 8 2023
Prima bază de tratament de stat cu balneologie, în Sectorul 6

Prima bază de tratament de stat din București, dotată cu balneologie, se află în Sectorul 6. A fost amenajată în cinci luni la Centrul „Floare Roșie” și își deschide porțile pentru pacienți pe 3 iulie.

Noua secție are aparatură de ultimă generație, iar ședințele de tratament vor fi gratuite, în baza biletului de trimitere de la medicul de familie, atât pentru copii, cât și pentru adulți, se arată într-un comunicat

Baza de tratament de la Centrul „Floare Roșie”, aflat în subordinea DGASPC Sector 6, este singura de stat, din București, care oferă pe lângă masaj, kinetoterapie, fizioterapie și balneologie.

Are 11 specialiști  - șapte kinetoreapeuți, doi maseuri, doi asistenți și un medic de recuperare, medicină fizică și balneologie -  și este dotată cu tehnologie de ultimă generație: tecar, aparat pentru drenaj limfatic, combină fizioterapie - laser - ultrasunete, mgnetoterapie, shockwave (ESWT), aparat terapie unde scurte, hidrokinetoterapie cu bazin și scaun hidraulic, cadă duș subacval și băi galvanice.

Aparatura este nouă și a costat 284.000 de lei, bani proveniți de la Centrul „Sfântul Nectarie”, care reușește deja să se autofinanțeze.

Ne preocupă să dezvoltăm servicii de sănătate de calitate pentru cei care locuiesc în Sectorul 6 și nu doar”, a spus primarul Ciprian Ciucu. 

La noua bază de recuperare, capacitatea este de 100 de persoane pe lună. Serviciile vor fi decontate din data de 1 iulie, când se va definitiva documentația cu Casa Națională de Sănătate, se precizează în comunicat.

Cei interesați își pot face programare pe site-ul unității. Baza de tratament va fi deschisă de luni până vineri, între orele 8.00-20.00, cu mențiunea că vinerea vor fi tratați doar vrâstnicii care locuiesc la Centrul „Floare Roșie”. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe