Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Polonia: focar de legionella, cu 71 de pacienți spitalizați și 5 decedați

de L. Budin - aug. 25 2023
Polonia: focar de legionella, cu 71 de pacienți spitalizați și 5 decedați

Focarul de Legionella identificat la Rzeszów, în sud-estul Poloniei, a mai făcut o victimă, ridicând bilanţul la cinci morţi.

Toate persoanele care au decedat sunt în vârstă, au anunţat autorităţile locale, care încearcă să stabilească sursa contaminării, informează AFP și Agerpres.

Cea de-a cincea victimă, o femeie în vârstă de 79 de ani, fusese internată în spital cu câteva zile înainte.

Ea suferea de mai multe boli, inclusiv de cancer, şi se afla la terapie intensivă”, a declarat Grzegorz Materna, directorul spitalului municipal din Rzeszów pentru agenţia de presă PAP.

Potrivit autorităților sanitare locale, 71 de persoane au fost spitalizate ca urmare a contaminării cu Legionella, o bacterie care provoacă probleme respiratorii grave. 

Trebuie verificată versiunea potrivit căreia reţeaua municipală de alimentare cu apă este sursa infecţiei”, au declarat reprezentanții Ministerului polonez al Sănătăţii pe X (fosta Twitter), după o reuniune de urgenţă desfăşurată în cursul nopţii.

Autorităţile din Rzeszów - oraș care numără circa 200.000 de locuitori -  au întreprins acţiuni de dezinfecţie suplimentare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe