Newsflash
Știri

Parteneriate pe cinci continente

de Dr. Maria DRAGOTĂ - sept. 2 2011
Parteneriate pe cinci continente

   Congresul Societăţii Europene de Cardiologie (ESC) 2011, desfăşurat între 27 şi 31 august a.c., la Paris, a pus accentul pe faptul că 2011 a fost „anul registrelor“, după cum a afirmat prof. dr. Michel Komajda, preşedintele ESC, la ceremonia de deschidere. „Registrele sunt extrem de importante, ele ajută la o mai bună înţelegere a practicii medicale şi a variaţiilor ei geografice în ţările ESC. Amploarea studiilor registrelor, prezentate la reuniune, demonstrează preocuparea cardiologilor, mai mult decât până acum, pentru practicarea medicinii bazate pe dovezi şi pentru evaluarea activităţii lor“. Pentru prima oară, au fost incluse anul acesta în programul ştiinţific două sesiuni dedicate registrelor, cuprinzând 12 studii.

   EURObservational Research Programme este un proiect creat în urmă cu doi ani pentru coordonarea registrelor cardiovasculare în Europa, ce includ insuficienţa cardiacă, graviditatea în bolile cardiace, ablaţia fibrilaţiei atriale, implantarea percutană de valve, boala cardiacă ischemică şi cardiomiopatia. Tot anul trecut, au fost completate şi actualizate patru ghiduri: Managementul bolilor cardiovasculare în sarcină; Managementul dislipidemiilor; Diagnosticul şi tratamentul bolilor arteriale periferice; Managementul sindroamelor coronariene acute la pacienţii fără elevare persistentă a segmentului ST.

   Educaţia reprezintă o prioritate majoră pentru ESC, Comitetul de educaţie dezvoltând o platformă online de învăţământ la distanţă. Anul trecut, a fost lansat un program de cursuri internaţionale în colaborare cu societăţile afiliate din lume: Arabia Saudită, Malaezia, China, Brazilia, Argentina şi Mexic. Cercetarea este un alt capitol-cheie al activităţii, ESC acordând premii şi granturi de peste 1 milion de euro anul trecut. Comunicarea este facilitată de publicaţiile ESC; dintre acestea, European Heart Journal a avut cel mai mare factor de impact.   ESC a devenit cu adevărat „o organizaţie medicală mondială“, cu parteneriate pe cinci continente; anul acesta, 30% din cei aproape 33.000 de participanţi (!) la congres au fost din societăţile naţionale de Cardiologie non-ESC, Brazilia clasându-se chiar pe locul al treilea în ceea ce priveşte numărul delegaţilor.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe