Newsflash
Internaționale

Organizaţia „Medici fără frontiere” cere ajutoare urgente pentru Siria

de L. Budin - feb. 21 2023
Organizaţia „Medici fără frontiere” cere ajutoare urgente pentru Siria

Organizația Médecins Sans Frontières (MSF) a trimis la fața locului 14 camioane cu ajutoare pentru victimele seismului din 6 februarie.

Convoiul a ajuns duminică dimineaţă la postul de frontieră Al-Hammam, venind dinspre Turcia, informează AFP și Agerpres.

MSF-medici-fara-frontiere
Sursă: Wikimedia Commons

 

Acest prim convoi transportă 1.296 de corturi destinate persoanelor strămutate şi familiilor (formate din cel puţin 5 persoane) rămase fără adăpost după seism, precum şi 1.296 de kit-uri de iarnă pentru a izola corturile de frig”, a precizat MSF într-un comunicat.

Alte convoaie ale MSF ar trebui să ajungă rapid pentru a livra echipament medical şi nonmedical, a adăugat organizaţia umanitară.

Peste 44.000 de persoane au decedat după cutremurul violent care a lovit sud-estul Turciei şi nordul Siriei în 6 februarie, dintre care 3.688 în Siria, ţară devastată de un război intern început în 2011.

După seism, ONG-urile şi militanţii din opoziţia siriană au criticat lentoarea sosirii ajutoarelor ONU în zonele controlate de rebeli în nord-vestul Siriei, unde populaţia trăia deja în condiţii extrem de dificile.

Cutremur în Turcia: România răspunde cererii de ajutor

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe