Organizația Mondială a Sănătății a desemnat astăzi, 7 martie, Centrul de etică digitală din cadrul Universității Tehnice din Delft (Olanda) drept Centrul de Cooperare al OMS pentru utilizarea Inteligenței Artificiale în Sănătate.
Centrul de Colaborare al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru inteligența artificială (AI) va instrumenta eforturile OMS de a asigura utilizarea etică și responsabilă a inteligenței artificiale în domeniul sănătății prin promovarea cercetării pe subiecte prioritare. Totodată, centrul va furniza expertiza necesară pentru dezvoltarea politicilor și ghidurilor în acest domeniu.
„OMS este determinat să-și ajute membrii să planifice, să guverneze și să adopte tehnologii care folosesc AI în mod responsabil. Asistăm la un progres remarcabil al inteligenței artificiale care poate schimba sistemele de sănătate. Însă pentru a ne asigura că aceste beneficii sunt disponibile tuturor în mod etic, sigur și echitabil, este nevoie de un puternic parteneriat tehnic și academic care să ofere ghidare în acest domeniu care evoluează rapid”, a declarat dr. Alain Labrique, director pentru sănătate digitalizată și inovație la OMS.
În același timp, Centrul de la Universitatea Delft va acționa ca un hub pentru educație și sprijin pentru cercetările științifice, facilitând totodată împărtășirea de cunoștințe și organizarea de ateliere regionale și naționale, informează OMS, într-un comunicat de presă.
„Centrul de etică digitală Delft este unul dintre pioneri în operaționalizarea valorilor etice în proiectarea tehnologiilor digitale precum inteligența artificială. Așteptăm cu nerăbdare să contribuim la comunitatea globală a sănătății și să promovăm utilizarea responsabilă a IA în sănătate”, a declarat profesorul Jeroen van den Hoven, director științific la Centrul de etică digitală Delft.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe