Newsflash
Știri

O vedetă din România postează mesaje împotriva screeningului

de Florentina Ionescu - sept. 21 2021
O vedetă din România postează mesaje împotriva screeningului

Făcând referire la campaniile de conștientizare a cancerului de sân din octombrie, fosta prezentatoare TV Olivia Steer le-a mărturisit fanilor săi că nu își face mamografie, nici test Babeș-Papanicolau.

Este vorba de Olivia Steer, fostă prezentatoare a emisiunii „Doamne de Poveste” și fost jurnalist. Ea a postat, recent, pe pagina oficială de pe o cunoscută rețea de socializare un mesaj sub hashtagul #de_14_ani  #nici_mie_nu_mi_e_frica. 

olivia steer captura

Olivia Steer le-a mărturisit fanilor săi că: „A venit din nou acea perioadă specială a anului, cînd iar nu îmi fac mamografie, nici test Papanicolau, nici nu port fundițe roz”.

Ca reacție la postarea vedetei împotriva screeningului de cancer de col uterin și de cancer mamar, europarlamentarul USR PLUS Ramona Strugariu a spus despre Olivia Steer:

„O consider un pericol pentru sănătatea publică”.

Ramona Strugariu a publicat ieri un mesaj în care amintește că „În fiecare an mor peste 2000 de femei în România din cauza cancerului de col uterin, iar peste 80% dintre cancerele la sân sunt descoperite foarte târziu, în stadii în care vindecarea nu mai e posibilă, ci doar o prelungire a supraviețuirii. (...) Suntem pe locul întâi în Europa la mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin - iar pentru asta există vaccin”. 

ramona strugariu
Ramona Strugariu

O amenințare pentru sănătatea publică

Totodată, europarlamentarul Ramona Strugariu a mai scris că

„A venit acea vreme specială a anului în care aş vrea să îi spun Oliviei Steer că eu o consider o amenințare pentru sănătatea publică şi că mă voi gândi foarte serios ce căi există, dacă există, pentru a putea fi oprită. Şi că ce face ea este o ofensă, pur şi simplu, la adresa victimelor acestor boli cumplite, pentru care o lume întreagă caută soluții”.

În mesajul său, Ramona Strugariu a amintit că a trecut, la rândul ei, prin nişte spaime legate de un potențial astfel de diagnostic:

„Iar singurul lucru care m-a ajutat a fost faptul că am fost la medic şi am făcut investigații complete, cu tot cu mamografie şi Papanicolau şi că sunt recunoscătoare pentru că există astfel de posibilități de investigare medicală şi pentru tot progresul ştiinței. Fac astfel de investigații anual”.

În încheiere, europarlamentarul le roagă pe acele femei care citesc pagina oficială a Oliviei Steer să meargă la medic, să îşi facă analize şi controale periodice, să fie responsabile şi să îşi ocrotească viața. 

postare europarlamentar ramona strugariu

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe