Newsflash
Internaționale

O stație meteo a fost amplasată la cea mai mare altitudine, pe Everest

de L. Budin - mai 6 2022
O stație meteo a fost amplasată la cea mai mare altitudine, pe Everest

O staţie automată de monitorizare meteorologică a fost pusă în funcțiune de cercetători chinezi, la o altitudine de peste 8.800 de metri, pe Vârful Everest.

Stația se află la graniţa dintre China şi Nepal, datele meteorologice prelevate în urma monitorizării urmând să contribuie, printre altele, la cercetarea ştiinţifică, informează agenţiile Xinhua și Agerpres.

statie-meteo-everest

Montarea ei fost una dintre misiunile principale ale unei noi expediţii ştiinţifice extinse, condusă de China, pe cel mai înalt vârf din lume. Stația face parte din alte opt structuri similare, puse în funcțiune în Himalaya.

Noua stație a înlocuit-o pe cea situată la o altitudine de 8.430 de metri, care fusese amplasată de oameni de ştiinţă britanici şi americani în 2019, arată Institutul de Cercetare a Podişului Tibetan (ITP) din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe.

Substanțele chimice din crema de protecţie solară se acumulează în flora marină

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe