Newsflash
Știri

O platformă interactivă ajută la învățarea limbajului semnelor

de L. Budin - sept. 6 2022
O platformă interactivă ajută la învățarea limbajului semnelor

Asociația Zi de Bine în colaborare cu Asociația 321Sport lansează #Pesemne.ro, prima platformă digital-interactivă din România pentru persoanele cu deficiențe de auz.

#Pesemne.ro va fi prima platformă care va facilita învățarea limbajului semnelor, pentru a deschide comunicarea între o categorie de oameni care are nevoie să fie înțeleasă, sprijinită și auzită dincolo de cuvinte, se arată într-un comunicat.

limbaj-semne

Va fi prima bază de date video de limbaj al semnelor din România care va funcționa ca un dicționar video de cuvinte și expresii care să ajute rapid la construirea de fraze conversaționale. Platforma va grupa cele mai importante 1.000 de cuvinte, pentru fiecare cuvânt se va înregistra un scurt video care va reprezenta traducerea acestuia în LMG (limbaj mimico-gestual).

La nivel mondial peste 360 de milioane de oameni au probleme de auz, dintre care doar 70 de milioane folosesc limbajul semnelor, mai exact 5%.

În România, în prezent, sunt peste 30.000 de hipoacuzici, 5.000 dintre ei fiind copii, iar în următorii cinci ani se anticipează o creștere, se precizează în comunicat.

Târgu Mureș: al cincilea transplant de cord de la începutul anului

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe