Newsflash
Internaționale

Noul program pentru sănătatea europenilor

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - feb. 4 2022
Noul program pentru sănătatea europenilor

Comisia Europeană a publicat la 14 ianuarie al doilea program EU4Health, care a primit un buget de 835 de milioane de euro.

comisiaeuropeanaNoul program va implementa în continuare proiecte în patru zone de interes: pregătirea pentru crize sanitare, prevenţia bolilor, sisteme de sănătate și personal medical, precum și digitalizare.

Programul aprobat anul acesta vine în continuarea celui din 2021 și va implementa măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, Planul pentru Combaterea Cancerului în Europa și Pregătirea pentru Urgenţe Sanitare.

Pentru pregătirea eventualelor crize sanitare au fost alocate 380,9 milioane de euro, 90 de milioane de euro au fost alocate promovării sănătăţii și prevenţiei bolilor, iar 16 milioane de euro vor fi investiţi pentru sănătatea mintală.

Pentru sisteme de sănătate și personal medical au fost alocate 126,5 milioane de euro, sumă care va fi direcţionată pentru a susţine sistemele naţionale de sănătate, implementarea unor Strategii Farmaceutice și trainingul personalului medical.

Planul pentru Combaterea Cancerului va avea alocate 146,9 milioane de euro, iar digitalizarea – 77 de milioane de euro.

Citiți și: Dereglările menstruaţiei după vaccinarea împotriva COVID-19


Notă autor:

https://www.europeactive.eu/news/eu4health-2022-work-programme-was-published

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe