Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Între ghilimele

   Suntem terminaţi. Şsst... Nu vorbi. Ne ascultă. Cine? Cum cine? Serviciul de Informaţii al Sistemului Sanitar – SISS. Părintele lui ocult este un anume Vasile Păduraru, membru deplin conspirat al Federaţiei SANITAS Bucureşti. Atenţie ce zice nenea: „Serviciul va fi specializat în combaterea fenomenelor de corupţie, şpagă, trafic de influenţă şi alte aspecte negative care planează asupra cadrelor medicale. SISS va declanşa operaţiunea de racolare de cadre din sistemul sanitar, indiferent de vârstă şi de nivelul de pregătire profesional, dar care nu sunt compromise moral şi juridic, identitatea reală a acestora urmând să fie total protejată, lucrându-se strict sub acoperire“. Şsst... Să ne acoperim cu toţii. Să devenim cu toţii membri deplin conspiraţi. Trăiască SISSI (mesaj către corectură: vă rog nu tăiaţi ultimul I). (M. V. A.)

 

   „Dacă nu poţi să-l omori, pune-l la treabă!“ pare să fi fost gândul unei creatoare de modă britanice care, de câţiva ani, colaborează la realizarea colecţiilor sale cu… stafilococul auriu rezistent la antibiotice. Artist neînţeles, acesta brodează în medii de cultură materialul din care, după sterilizare, au fost confecţionate de pildă „plapuma MRSA“ sau „rochia VRSA“. Nu ştim cât de mare este cererea pentru astfel de creaţii, dar ca sursă inepuizabilă de materie primă se poate conta oricând pe spitalele româneşti. (M. C.)

 

   Alăturându-se mişcărilor Occupy, Primăria Capitalei a pus stăpânire pe Piaţa Universităţii. Metodic, ridicând un ţarc pe spaţiul unde în toamnă se protesta împotriva mineritului cu cianuri, a înfiinţat un talcioc botezat pompos „Bucharest Christmas Market“. Acum, că infrastructura există, mai e doar un pas până la permanentizarea unui târg de vechituri în… buricul târgului. Hai că se poate! (A. M.)

 

Am aflat de curând că s-a descoperit ingredientul minune pentru chelie: un amestec de „elemente vindecătoare“ cu o plantă, zic cei care îl vând, extrem de rară – He Shou Wu (în traducere, „remediu pentru orice maladie“). Am aflat de pe un site dedicat că dr. A. Chan, americancă născută în China, absolventă de facultate medicală – ar fi urmat Dermatologia la Universitatea de Medicină Stanford (mai ştiu un aproape ministru român care tot pe la Stanford a avut treabă), a şocat lumea ştiinţifică cu această veste neaşteptată. Mărturisesc sincer că am căutat referinţe despre ea – prietenii mei ştiu de ce – dar… Nimic! Pe lângă chelie, panaceul ăsta vindecă oare şi dezamăgirea? (D. D. M.)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.