Newsflash
Imagine campanie proprie
Știri

MS: Orele de sport în aer liber se pot desfășura fără mască de protecție

de Dorina Novac - mar. 4 2021
MS: Orele de sport în aer liber se pot desfășura fără mască de protecție

Ministerul Sănătății a anunțat că susține ferm purtarea măștii în timpul activităților sportive care se desfășoară în interior.

Activităţile sportive în aer liber se pot desfăşura fără purtarea măştii de protecţie, cu respectarea distanţei fizice recomandate între elevi, a precizat Ministerul Sănătății într-un comunicat.

fara masca
Sursă imagine: Pixabay


Datele care stau la baza deciziilor Ministerului Sănătății:

 • Incidența în creștere a cazurilor de la reluarea cursurilor în format fizic;
 • Creșterea cazurilor pozitive COVID-19 în rândul cadrelor didactice de la reluarea orelor de clasă și a numărului claselor/grupelor suspendate, conform datelor oficiale; astfel, în perioada 23 februarie - 1 martie 2021, în sistemul național de învățământ preuniversitar s-au înregistrat:
  - 405 infectări în rândul elevilor până la data de 1 martie 2021;
  - 418 infectări în rândul personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic până la data de 1 martie 2021;
  - 494 de clase/grupe au suspendat activitatea în perioada 23 februarie - 1 martie 2021;
 • Numărul în creștere de infectări cu SARS-Cov-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7, precum și repartiția lor geografică extinsă pe tot teritoriul României, cu rata de transmitere și contagiozitate crescută la copii.

Sursa citată subliniază că în timpul efortului fizic crește mult eliminarea de aerosoli ce pot vehicula SARS-CoV-2 de la un bolnav la o persoană receptivă, implicit riscul de transmitere.

De asemenea, Ministerul Sănătății consideră că măsura relaxării purtării măștilor în timpul orelor de sport ar zădărnici efortul susținut de a purta mască în timpul tuturor celorlalte activități școlare și menționează că mai multe țări au luat decizia sistării complet a activităților sportive.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

 • Tipărit + digital – 199 de lei
 • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

 • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
 • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
 • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
 • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe