Newsflash
Știri

MS: continuă evenimentele dedicate practicilor anticorupție

de L. Budin - apr. 19 2024
MS: continuă evenimentele dedicate practicilor anticorupție

Ministerul Sănătății a organizat la Iași a treia ediție din seria de evenimente „Integritate și practici anticorupție”.

Ministerul Sănătății a organizat a treia ediție din seria de evenimente „Integritate și practici anticorupție” la Iași, cu sprijinul și participarea Departamentului de Justiție al Statelor Unite și al Organizației Mondiale a Sănătății, ca parte din strategia de bune practici în achizițiile publice din Sănătate. 

Reprezentanți ai Agenției Naționale de Integritate și ai Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, precum și numeroși reprezentanți ai spitalelor din zona Moldovei au participat la evenimentul tip masă rotundă, se arată într-un comunicat

Ministerul Sănătății traversează o perioadă fără precedent în ceea ce privește direcționarea resurselor publice către infrastructura de sănătate. Confluența de programe publice de finanțare din surse precum PNRR, Banca Mondială, Banca Europeană de Investiții sau Programul Național de Sănătate beneficiază de un aport de cunoaștere și experiență pentru securizarea integrității în procesul de achiziții publice. Toate problemele care pot apărea pe partea de integritate nu fac altceva decât să compromită proiectele. Avem o datorie să folosim în mod eficient toate aceste fonduri. Este o acțiune firească pe care ne dorim să o continuăm”, a a subliniat ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila. 

Seria de conferințe cu focus pe integritatea procesului de achiziții publice din Sănătate beneficiază de sprijinul Departamentului de Justiție al Statelor Unite ale Americii, inclusiv prin aportul experților în domeniul din cadrul FBI.

În cadrul evenimentului tip masă rotundă în care a fost abordat subiecte precum cadrul legal în zona de achiziții publice, secretarul de stat Alexandru Rogobete, responsabil cu implementarea PNRR în Sănătate, a subliniat importanța semnalului de credibilitate transmis, mai ales în perioada unui flux major de investiții publice la toate nivelurile din sistemul de sănătate.

Numai în PNRR sunt gestionate aproximativ 3.500 de proiecte de finanțare, concomitent. Este cea mai mare investiție de fonduri și de încredere în sistemul nostru de sănătate, prin urmare nu ne putem permite să punem sub semnul întrebării credibilitatea investițiilor și achizițiilor subsecvente. Sprijinul experților și partenerilor noști strategici de la Departamentul de Justiție din SUA este neprețuit, pentru că transmite un mesaj de responsabilitate și de credibilitate cu care trebuie să rezoneze întreg sistemul”, a spus Alexandru Rogobete. 

Seria de evenimente va continua în zona Ardealului, pe aceeași temă a Integrității și practicilor anticorupție.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe