Newsflash
Știri

MS a distribuit o nouă tranșă de Remdesivir în spitalele din România

de Florentina Ionescu - oct. 19 2021
MS a distribuit o nouă tranșă de Remdesivir în spitalele din România

Ministerul Sănătății a anunțat în această dimineață, într-o informare de presă, că o nouă tranșă de Remdesivir a ajuns în unitățile sanitare din țară.

Astfel, Ministerul Sănătății (MS) continuă aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare asigurării asistenței medicale a pacienților cu COVID-19, se arată în informarea transmisă redacției. 

Remdesivir

MS a distribuit o nouă tranșă de Remdesivir în unitățile sanitare cu paturi care au în tratament pacienți infectați cu SARS-Cov-2. Este vorba despre 8.570 de flacoane de Remdesivir de 100 mg din stocul existent. Medicamentul a ajuns în 94 spitale din toată țara pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-Cov-2 cu forme medii de boală, potrivit sursei citate.

Criteriile de repartizare a medicamentului au ținut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat și de numărul pacienților internați, confirmați, în secții și în ATI care necesită administrare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe