Newsflash
Știri

Modernizarea Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” Iași, aproape finalizată

de L. Budin - apr. 20 2023
Modernizarea Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” Iași, aproape finalizată

Lucrările de reabilitare şi modernizare a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi sunt executate în procent de 99%, fiind realizate cu finanţare europeană în valoare de 138 de milioane de lei.

Proiectul beneficiază de asistenţă financiară nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020, a informat managerul unităţii medicale, Alina Belu, citată de Agerpres.

copil-ati

Obiectivul general al proiectului este creşterea eficienţei energetice prin măsuri de izolaţie termică a anvelopei clădirii, reabilitarea şi modernizarea instalaţiilor termoenergetice, instalarea şi utilizarea unor surse de energie regenerabilă pentru asigurarea necesarului de energie al clădirii, implementarea unor sisteme de management energetic în scopul îmbunătăţirii eficienţei energetice şi monitorizării consumurilor de energie, înlocuirea corpurilor de iluminat”, a spus Alina Belu.

Spitalul ieșean a fost înfiinţat în anul 1970 și este cel mai mare spital de pediatrie din ţară. Are o capacitate de 652 de paturi şi asigură asistenţă medicală pediatrică pentru toate judeţele din regiunea Moldovei.

Majoritatea clinicilor unității medicale sunt unice pentru toată zona Moldovei. Secţiile şi compartimentele de înaltă specialitate funcţionează din 1991 şi sunt deservite de medici cu a doua specialitate sau competenţă.

Lucrările de reparare şi modernizare a Spitalului de Pediatrie din Iaşi au fost demarate la sfârşitul lunii septembrie 2019. În toată această perioadă actul medical nu a fost întrerupt, ci doar restrâns.

UNICEF: încrederea în vaccinurile administrate copiilor a scăzut în România

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe