Newsflash
Internaționale

Ministrul austriac al Sănătăţii demisionează, epuizat de pandemie

de Dorina Novac - apr. 14 2021
Ministrul austriac al Sănătăţii demisionează, epuizat de pandemie

Ministrul Sănătății din Austria, Rudolf Anschober, a anunțat marți că demisionează din cauza oboselii acumulate în lupta cu pandemia de COVID-19.

Ministrul austriac al Sănătății, Rudolf Anschober, în vârstă de 60 de ani, a precizat că este epuizat și că are probleme cu tensiunea arterială.

ministru austriac
Sursă imagine: Reuters

„Eu ... nu vreau să mă distrug”, a spus Anschober într-un comunicat transmis mass-media, informează Reuters.

„În cea mai gravă criză a sănătății din ultimele decenii, țara are nevoie de un ministru al Sănătății care să fie 100% apt. În prezent eu nu sunt”, a spus Rudolf Anschober.

Anschober, fost jurnalist și profesor, este unul dintre cei mai populari politicieni din Austria, cunoscut pentru explicațiile sale lungi și răbdătoare despre provocările pandemiei.

„Am preluat o slujbă foarte frumoasă și provocatoare acum 15 luni. Se pare că nu au trecut 15 luni, ci 15 ani ”, a adăugat el.

La scurt timp după anunțul lui Anschober, membru al partidului Verzilor, vicecancelul Werner Kogler l-a prezentat pe medicul Wolfgang Mueckstein drept succesor al Anschober.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe