Newsflash
Știri

Ministru politic la sănătate

de Dan Dumitru MIHALACHE - ian. 17 2017
Ministru politic la sănătate
    Orădeanul Florian Dorel Bodog este noul ministru al sănătății. În ultimii șase ani el a mai ocupat funcții în domeniul sănătății: a fost secretarul comisiei pentru sănătate publică din Senatul României, iar la MS, secretar de stat pe probleme de sănătate publică și relații internaționale, directorul Direcției de Sănătate Publică și Control în Sănătate Publică, director de cabinet. Medicul bihorean, specialist în chirurgie plastică, a fost managerul Spitalului Clinic Județean Oradea (2009–2010), prodecanul (2008–2012) și decanul (din 2012) Facultății de Medicină și Farmacie a Universității din Oradea.
    Scandalurile publice nu l-au ocolit pe Florian Bodog. Presa locală a scris, de exemplu, despre gradul de profesor universitar și atestatul de conducător de doctorate (2013) pe care, potrivit publicației „Bihoreanul”, le-ar fi obținut „în mod fraudulos (...), fără să respecte condițiile legale de a fi redactat ca autor principal minimum șase articole științifice relevante, cotate ISI”. Urmare a acestui fapt, după verificări, consiliul general al CNATDCU a emis o decizie potrivit căreia Florian Bodog „nu îndeplinește criteriile pentru abilitare”, astfel că, la 18 decembrie 2016, Mircea Dumitru, ministrul educației și cercetării, a emis Ordinul nr. 5567 prin care îi retrage acestuia „atestatul de abilitare și calitatea de conducător de doctorat în domeniul de studii universitare de doctorat Medicină”.
   Numele noului ministru ar mai fi legat și de scandalul finanțării campaniei sale electorale din 2012, care, potrivit aceleiași prese locale și unui articol publicat pe blogul său de Robert Turcescu, ar fi fost finanțată de o firmă elvețiană cu afaceri în domeniul sănătății. La acesta se adaugă și prezența numelui acestuia într-o anchetă publicată de HotNews în 2013, cu privire la managerii din sistemul de sănătate care au fost într-o delegație în Singapore organizată de CoNAS.
   Noul ministru promite că va urma cu sfințenie programul de guvernare pregătit din timp de șeful PSD, Liviu Dragnea. Conform acestui document, va fi elaborată o nouă lege a sănătății până la finalul acestui an, care să elimine disfuncționalitățile din sistem, vor fi construite opt spitale regionale și unul republican, vor fi modernizate toate spitalele județene și serviciile de urgență și multe altele. În fața comisiilor parlamentare de sănătate, noul ministru al sănătății a dat asigurări că are experiența necesară pentru această funcție, pentru că a parcurs toate etapele profesionale – nu numai ca medic, ci și ca manager. Și, mai ales, că nu ia șpagă. „Ca medic”!

  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe