Newsflash
Știri

Mesajul ministrului Sănătății, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

de Florentina Ionescu - iun. 15 2020
Mesajul ministrului Sănătății, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Marcată anual la 14 iunie, Ziua Mondială a Donatorului de Sânge are scopul clar de a creşte gradul de conştientizare asupra importanţei donării de sânge.

Un alt obiectiv important al acestei zile este acela de a încuraja cât mai mulţi oameni să doneze sânge în mod voluntar, fără vreo recompensă.

donare-sange-ziua-mondiala-a-donatorului-de-sange

Cu această ocazie, Ministerul Sănătății (MS) a dat publicității un comunicat de presă, iar ministrul Nelu Tătaru a subliniat că este nevoie de o reorganizare din temelii a acestui domeniu.

„Ziua Mondiala a Donatorului reprezintă o ocazie de a aduce în atenție importanța actului donării și de a le multumi, încă o dată, donatorilor. Necesitatea de a dispune de sânge şi produse de sânge sigure pentru transfuzii este esențială, la fel ca și contribuţia donatorilor benevoli adusă sistemelor naţionale de sănătate. Astăzi salut și efortul depus de colegii mei din centrele de transfuzii pentru a asigura necesarul colectei în special în această perioadă. Este nevoie de o reorganizare din temelii a acestui domeniu și de schimbarea legislatiei”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

În comunicatul remis redacției se precizează că MS încurajează donarea benevolă de sânge și îndeamnă cetățenii să doneze benevol, mai ales că în țara noastră există o nevoie permanentă atât de sânge și de preparate sangvine, cât și de donatori fideli.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe