Newsflash
Știri

Majestatea Sa Margareta a primit titlul de Doctor Honoris Causa

de L. Budin - oct. 12 2022
Majestatea Sa Margareta a primit titlul de Doctor Honoris Causa

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, a primit miercuri, 12 octombrie, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

Custodele Coroanei Române a spus că acceptă cu bucurie şi cu speranţă titlul de Doctor Honoris Causa oferit de universitatea clujeană, informează Agerpres

marga1
Sursă foto: USAMV Cluj-Napoca

 

Vă mulţumesc pentru onoarea pe care ne-o faceţi familiei mele şi mie. Văd generosul vostru gest ca pe un omagiu adus predecesorilor mei şi Coroanei Române. Familia regală a privit educaţia drept una dintre datoriile ei constante. De-a lungul istoriei noastre moderne şi contemporane, familia mea a ajutat fiecare generaţie să cunoască, să studieze, să creadă în educaţie şi cultură, demnitate şi competenţă, să cultive patriotismul şi devotamentul faţă de naţiune. Astăzi, mă adresez vouă cu mulţumire pentru tot ce s-a realizat în această universitate, cu convingerea că studenţii voştri vor duce mai departe răspunderea pentru prezentulşi viitorul României. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, a declarat Custodele Coroanei, la festivitatea prilejuită de acordarea titlului.

Rectorul USAMV, prof. dr. Cornel Cătoi, a spus că este un privilegiu deosebit ca instituţia pe care o conduce să o poată omagia pe Majestatea Sa.

USAMV are privilegiul să omagieze azi pe Majestatea sa Margareta, Custodele Coroanei Române, în semn de profundă recunoştinţă pentru contribuţia Casei Regale a României la independenţa, întregirea şi modernizarea ţării, precum şi de aleasă preţuire pentru continuarea asiduă a acestei nobile misiuni asumate şi dătătoare de speranţă ca actual suveran al Casei de România. (...) În urmă cu 90 de ani, tot în octombrie, 27 octombrie 1932, Regele Carol al II-lea împreună cu viitorul rege Mihai I al României au înnobilat festivitatea de inaugurare a acestei clădiri şi a acestei aule”, a adăugat rectorul.

Campanie pentru o clădire nouă a Spitalului de Pneumoftiziologie Iași

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe