Newsflash
Știri

Lege promulgată: medicamentele expirate se colectează în spitale

de L. Budin - oct. 11 2023
Lege promulgată: medicamentele expirate se colectează în spitale

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat completările la Legea privind reforma în sănătate, cu reglementări de gestionare a medicamentelor expirate sau nefolosite.

Potrivit noii legislaţii, medicamentele expirate sau neutilizate provenite de la populaţie vor fi colectate în spitale publice sau private, care sunt obligate să le primească în scopul eliminării lor finale, informează Agerpres.

Costurile pentru desfășurarea operaţiunilor de către spitalele publice sau private se asigură prin transferuri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii, către bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate. Metodologia se stabileşte prin norme aprobate prin ordin al ministrului Sănătăţii.

Pe ambalajul medicamentelor trebuie menționat: „Medicamentele expirate şi/sau neutilizate trebuie returnate la spitale publice sau private”.

Medicamentele expirate sau neutilizate sunt considerate deșeuri periculoase, potrivit noilor prevederi. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe