Newsflash
Internaționale

Jocurile Olimpice de la Beijing, sub spectrul pandemiei

de L. Budin - feb. 4 2022
Jocurile Olimpice de la Beijing, sub spectrul pandemiei

Cea de-a XXIV-a ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă debutează astăzi, la Beijing, sub spectrul pandemiei. Numărul de spectatori e limitat, iar traseul flăcării olimpice a fost scurtat.

Jocurile Olimpice de iarnă 2022 au loc într-o bulă închisă, din cauza COVID-19. Urmează ca la întreceri să asiste un număr limitat de spectatori, informează Agerpres.

beijing
Sursă foto: Facebook Comitetul Olimpic și Sportiv Român

 

Vor participa la competiții 91 de delegaţii, circa 2.900 de sportivi se vor întrece în 109 probe - cu şapte probe în plus faţă de 2018.

Pe 17 ianuarie, pe fondul creşterii infectărilor şi al primului caz Omicron detectat la Beijing, s-a anunţat că vânzările de bilete pentru publicul larg vor fi anulate şi că spectatorii vor fi admişi numai pe bază de invitaţie.

Numărul de teste COVID care vor fi efectuate în bula închisă, rezervată participanţilor la Jocuri, se ridică la 63.548. Peste 1.100 de angajați din domeniul sanitar vor fi prezenți la fața locului, precizează Agerpres.

Ştafeta flăcării olimpice şi-a început etapa finală vineri, 4 ianuarie, prin fostele Grădini imperiale din nord-vestul Beijingului. Flacăra a fost purtată în diverse locuri de pe teritoriul țării, de peste 1.000 de persoane, relatează 7sur7. Traseul a fost totuși scurtat la trei zile, de teama infectărilor, informează agenția Reuters, citată de Agerpres. 

Un responsabil al comitetului de organizare, Cai Qi, și-a exprimat speranța că Jocurile vor ajuta „să alunge tristețea pandemiei”, mai adaugă 7sur7. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe