Newsflash
Internaționale

Twitter cooperează cu două agenții de știri în lupta contra dezinformării

de L. Budin - aug. 3 2021
Twitter cooperează cu două agenții de știri în lupta contra dezinformării

Două dintre cele mai mari agenții furnizoare de știri la nivel mondial, Reuters și Associated Press, vor colabora cu Twitter, pentru ca informația clară și credibilă să fie asigurată rapid, când faptele sunt controversate.

Cele două agenții vor ajuta Twitter să adauge mai mult context și informații generale când vine vorba de tweeturi populare. Se speră ca, în acest mod, să fie demontate la timp informațiile false, relatează 7sur7.

twitter-colaborare

Tweeturile care suscită dispute vor trebui să fie imediat acompaniate de un text și de un link către informații complementare, iar acest lucru se va face înainte chiar ca ele să devină virale, precizează responsabilii Twitter.

Agențiile de presă se vor concentra pe subiectele în limba engleză. Nu se știe încă dacă acest sistem va fi extins și în alte limbi.

E pentru prima oară când Twitter lucrează oficial cu agenții de presă, pentru a promova informații exacte pe platformă. Reuters și AP colaborează deja cu Facebook pentru verificarea informațiilor.

La începutul anului, Twitter a lansat Birdwatch, un sistem de moderare care permite voluntarilor să semnaleze tweeturile susceptibile de dezinformare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe