Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Twitter cooperează cu două agenții de știri în lupta contra dezinformării

Viața Medicală
L. Budin marţi, 3 august 2021, ora 17:22

Două dintre cele mai mari agenții furnizoare de știri la nivel mondial, Reuters și Associated Press, vor colabora cu Twitter, pentru ca informația clară și credibilă să fie asigurată rapid, când faptele sunt controversate.

Cele două agenții vor ajuta Twitter să adauge mai mult context și informații generale când vine vorba de tweeturi populare. Se speră ca, în acest mod, să fie demontate la timp informațiile false, relatează 7sur7.

twitter-colaborare

Tweeturile care suscită dispute vor trebui să fie imediat acompaniate de un text și de un link către informații complementare, iar acest lucru se va face înainte chiar ca ele să devină virale, precizează responsabilii Twitter.

Agențiile de presă se vor concentra pe subiectele în limba engleză. Nu se știe încă dacă acest sistem va fi extins și în alte limbi.

E pentru prima oară când Twitter lucrează oficial cu agenții de presă, pentru a promova informații exacte pe platformă. Reuters și AP colaborează deja cu Facebook pentru verificarea informațiilor.

La începutul anului, Twitter a lansat Birdwatch, un sistem de moderare care permite voluntarilor să semnaleze tweeturile susceptibile de dezinformare.

Etichete: colaborare twitter agentii de stiri lupta fake news

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.