Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Studiu: 2-5 minute de mișcare după masă ar putea preveni riscul de diabet

Viața Medicală
L. Budin marţi, 16 august 2022, ora 11:18

O cercetare irlandeză sugerează că 2-5 minute de mișcare de intensitate moderată, după masă, ar putea contribui la prevenirea diabetului de tip 2.

Contrar credinței larg răspândite că, după o masă mai mult sau mai puțin copioasă, e necesară odihna, un studiu irlandez publicat în Sports Medicine arată că, dimpotrivă, „mersul digestiv” nu e doar un mit, informează publicația Top Santé.

plimbare-miscare

Studiul, apărut în Sports Medicine, dovedește acest lucru. Câteva minute de mișcare ușoară după prânz sau cină ajută la prevenirea diabetului de tip 2.

Cercetătorii au studiat rezultatele a șapte anchete prealabile, care vizau nivelul glicemiei după fiecare masă, precum și influența activității fizice asupra acestuia.

Pe durata unei zile, subiecții au fost invitați să ia masa. Unii au fost rugați să stea în picioare, fără să se miște, preț de câteva minute. Alții au fost îndemnați să facă o plimbare de intensitate moderată. Subiecților din ambele loturi li s-a evaluat apoi nivelul glicemiei.

Rezultatele au arătat că glicemia era semnificativ mai puțin ridicată la subiecții care și-au dezmorțit picioarele după ce au mâncat, față de subiecții rămași imobili.

Studiu: coronavirusul ar putea supraviețui și 30 de zile în carnea congelată

Etichete: studiu irlandez miscare dupa masa preventie diabet tip 2

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC